Blog

7000 Greft Saç Ekimi

Saç dökülmesi yaşayan kişiler, bu durumu çeşitli nedenlere bağlı olarak deneyimleyebilir. Hormonal ya da sağlık sorunlarından kaynaklı gelişebilen saçlarda dökülme ya da saç tellerinin güçsüzleşmesi sorunu için farklı tedavi yöntemleri vardır. 

Bu yöntemlerden biri olan saç ekimi, saçları güçlendirmek ve kelleşmenin önüne geçmek için uygulanır. 

Saç ekimi uygulamaları arasında öne çıkan 7000 greft saç ekimi ise yoğun bir saç dökülme sorunu yaşayan kişiler için ideal bir uygulamadır. Dökülmenin gerçekleştiği bölgeye donör bölgeden alınmış olan 7000 greft saç ekimi eklenerek hastanın sağlıklı saçlara kavuşması amaçlanır. 

Fue ya da DHI yöntemlerinden biri kullanılarak uygulanan bu ekim sonrası, hastada belirli bir süre geçtikten sonra saçların çıktığı gözlemlenir. Önemli olan tedavi sonrasında da gerekli özeni göstermek ve uzman ekiple sürekli takip yapılmasıdır.

7000 greft saç ekimi için detaylı bilgiler ve uygulama için açıklamalar aşağıdaki başlıklar altında belirtilecektir:

  • 7000 greft saç ekimi nedir?
  • 7000 greft saç ekiminde hangi teknik uygulanır? (fue-dhi)
  • 7000 greft saç ekimi nasıl uygulanır?
  • 7000 greft saç ekimi fiyatı 2024
  • 7000 greft saç ekimi sonrası
  • Sıkça sorulan sorular
  • 7000 greft saç ekimi operasyonuna uygun muyum?
  • Tek seansta 7000 greft saç ekimi yapılabilir mi?
  • 7000 greft saç ekimi ne kadar sürer?
  • 7000 greft kaç saç teli eder?
  • Normal bir insanda kaç greft var?
  • Tepe bölgesine kaç greft ekilir?
  • Ekilen greftlerden kaçı fire verir?
  • 7000 greft saç ekimi sonucu ne zaman fark edilir.
  • Sonuç

Saç dökülmesinin kişiler üzerinde yalnızca sağlık açısından değil özgüven açısından da büyük bir etkisi vardır. Dolayısıyla birçok kişi sağlıklı saçlara kavuşmak ve dökülmelerin önüne geçmek için çözüm yolları arayışı içindedir. Aslında kişiye iyi gelen ve kesin tedavi sağlayacak noktalardan biri kuşkusuz saç ekimi olacaktır. 

Bu noktada 7000 greft saç ekimi, yoğun saç dökülmesi yaşayan kişiler için bir uygulama olarak öne çıkar.

Kişinin önceki saç yoğunluğuna kavuşması ve saçlarının yeniden çıkmasını sağlaması kozmetik ürünlerle gerçekleşemez. Dolayısıyla kesin sonuç almak ve sağlık açısından zarar görmemek için mutlaka bir uzman ekip tarafından sağlanan saç ekimi uygulamalarına başvurması gerekir. 

Bu noktada gerçekleşen muayene sonrasında 7000 greft saç ekimi için kişinin uygun olup olmadığına karar verilir ve işlemlere bu şekilde başlanılır.

Greft durumu saç ekimi durumuna göre; 3000 greft saç ekimi, 4000 greft saç ekimi, ve 5000 greft saç ekimi tercih edilebilmektedir.

7000 Greft Saç Ekiminde Hangi Teknik Uygulanır?

7000 Greft Saç Ekiminde Hangi Teknik Uygulanır?

Saç ekimi uygulamaları günümüzde iki öne çıkan teknikten biri seçilerek gerçekleşir. Fue ve DHI teknikleri, kişinin hangi tekniğe daha uygun olduğu belirlenerek biri seçilerek uygulanır. Her iki teknik de kendi kapsamında saç ekimi konusunda başarılı sonuçlar sağlar. Önemli olan kişiye uygun olan tekniğin seçilmesi, tedaviye o teknikle devam edilmesidir.

Fue safir tekniği

7000 greft saç ekimi için tercih edilen tekniklerden biri fue tekniğidir. Fue tekniği, dökülme yaşanan bölgede saç çıkma yönünde kesilerin metal bir çubukla açılıp greftlerin eklenmesiyle gerçekleşir. Bu kapsamda öncelikle hastadan kıl kökleri güçlü olan bölgeden greft toplama işlemleri gerçekleşmelidir. 

Daha sonra bir solüsyon içinde beklenen greftler kesi yapılan noktalara tek tek eklenir.

Fue tekniğinde donör bölge greftler toplanmadan önce tıraş edilir. Ardından lokal anestezi uygulanarak donör bölge uyuşturulur ve mikromotor aracılığıyla greftler kolaylıkla alınır. Özellikle donör bölge olarak ense kısmı tercih edilir. 

Saç kökleri iki saat içinde toplanır, ardından kesi yapılan noktalara yerleştirilerek 7000 greft saç ekimi işlemi tamamlanır.

DHI (doğrudan saç ekimi) tekniği

Saç ekimi alanında hasta muayenesi sonrasında karar verilen tekniklerden biri DHI tekniğidir. Açılımı ile direkt olarak bölgeye greftlerin yerleştirilmesi anlamına gelir. Burada aşamalar fue tekniğine benzerlik gösterir. Özellikle lokal anestezi ile greftlerin toplanması kısmı DHI için de geçerlidir. 

Fueden farklı olarak DHI’da herhangi bir kesi açılmadan greftler direkt bölgeye bırakılır.

DHI tekniği uygulamalarında uzmanlar donör bölge olarak sıklıkla ense bölgesini tercih eder. Ense bölgesindeki greftler daha güçlü ve dirençlidir. Direkt bölgeye bırakılacağı için enseden alınan greftler daha etkili sonuç verecektir. 

Ayrıca bu teknikte saç çıkış yönü model olarak önceden çizilir ve bu model takip edilerek ekim gerçekleşir.

7000 Greft Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

7000 Greft Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler tarafından 7000 greft saç ekimi uygulamasının nasıl yapılacağı merak edilen bir durumdur. Bu noktada farklı teknikler kullanıldığında uygulama adımları değişkenlik gösterecektir. 

Genel olarak ise belirli bir prosedür takip edilerek saç ekimi uygulaması gerçekleşir. Bu prosedür şu şekildedir:

1. İlk olarak hasta muayene edilir. Saç dökülmesinin kaynağı, dökülmenin boyutu ve hastanın genel sağlık durumu araştırılır. Bu noktada gerektiğinde bazı tahliller de hastadan talep edilebilir.

2. Daha sonra hastanın hangi teknikle tedavisinin yapılacağı kararlaştırılır. Ayrıca bu esnada greft için bir sayı da belirlenir.

3. Ardından hasta için uygun olan gün ve saate göre hastaya bir randevu ayarlanır.

4. 7000 greft saç ekimi için seans günü hasta işlem için hazırlanır. Donör bölge ile saç ekimi gerçekleşecek olan bölge işleme uygun hâle getirilir.

5. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra artık işleme başlanabilir. İlk olarak donör bölge tıraş edilir ve hastanın acı ya da ağrı hissetmemesi için lokal anestezi uygulanır.

6. Lokal anestezi etkisini göstermeye başladıktan sonra işlem için harekete geçilir. Özel bir medikal alet aracılığıyla donör bölgeden saç greftleri toplanır.

7. Toplanan greftler fue yönteminde bir solüsyon içinde bekletilip ekim işlemi için tutulurken DHI tekniğinde direkt olarak ekim alanına uygulanır. Fue tekniği gerçekleşecekse ekim bölgesine kesiler atılır, bu esnada greftler bir solüsyon içinde bekletilir.

8. Ekim aşaması her iki teknikte de benzerdir. Tek tek greftler bölgeye yerleştirilir. Saçın çıkış şekli ve doğal saç yapısı takip edilerek ekim yapılır. Bu işlem hasta için acısız ve ağrısız bir şekilde gerçekleşir.

7000 Greft Saç Ekimi Fiyatı 2024

7000 greft saç ekimi yaptırmak isteyenler için fiyat konusu önemlidir. Kişiler buna göre bir bütçe ayırıp işlemi yaptırmak ister. 

Bu noktada en başta saç ekimi konusunda kişiye ve kullanılacak olan aletlere göre birçok değişkenin olacağını bilmek gerekir. 7000 greft saç ekimi için dolayısıyla sabit bir fiyattan söz etmek güçtür.

7000 greft saç ekimi fiyatı 2024 için 40.000₺ civarı ücretlerden başlayabilir ancak net bir bilgi almak muayene ile mümkündür. Yapılan incelemelerden ve hasta değerlendirmesinden sonra bir fiyat bilgisi alınabilir.

Bu noktada işlem için hangi tekniğin kullanıldığı, hastanın özel bir durumunun olup olmadığı ve kaç greft ekileceği muayene sırasında belirlenerek fiyat da buna göre söylenir. Aynı zamanda uzun saatler süren bu işlem özel aletlerle ve uzman bir ekiple gerçekleşeceği için maliyet buna göre netleşecektir.

7000 Greft Saç Ekimi Sonrası

7000 Greft Saç ekimi işleminin önemli kısmı ekim sırasında değil sonrasında başlar. Doktorun vermiş olduğu talimatlara ne kadar uyum sağlandığına göre saç ekimi başarısı o kadar artış gösterecektir. Bu noktada özellikle ilk hafta ekim bölgesine baskı uygulamamak, dördüncü günde yıkama yapmak ve saçları herhangi bir şekilde taramamak gerekir. 

2 hafta sonra tarama baskı yapmadan gerçekleşebilir. Özellikle fue işlemi gören kişilerde birkaç hafta içinde ekim bölgesinde kesilerden dolayı kabuklanma olacaktır. Doktorun talimatlarına göre özenle yıkama yapılarak ikinci haftadan sonra kabukların dökülmesi beklenir..

7000 greft saç ekiminin iyi bir sonuç vermesi için aktif yaşama dönerken bazı durumlardan kaçınılması gerekir. Örneğin koşu ya da yüzme gibi kişiyi terletecek olan aktiviteler bir süre yapılmamalıdır. 

Ayrıca 3-4 hafta içinde ekim yapılan bölgede dökülmeler başlar ve bu süreye kadar doktorun talimatlarının harfiyen takip edilmesi gerekir. Net sonuçların görülmesi ise yaklaşık 4. aydan itibaren başlayacaktır.

Saç ekimi sonrası spor ne zaman yapılmalıdır ? sorusunun cevabı için sayfamızı ziyaret ediniz.

7000 Greft Saç Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
7000 greft saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler için onları nasıl bir sürecin beklediğine yönelik birçok soru işareti vardır. Bu soru işaretlerinin çoğu yazı içinde cevaplandırılır iken diğer konularla ilgili de kısa yanıtlar aşağıdaki başlıklar altında verilecektir:
Bir işleme uygun olup olmadığınızı öğrenmenin en etkili yolu muayene olmaktır. Özellikle 18 yaşından büyükseniz ve yoğun bir saç dökülmesi sorununuz varsa mutlaka muayene olarak 7000 greft için uygun olup olmadığınıza uzmanlardan yanıt alın. Bu noktada ekim için greft sayısı değişkenlik gösterebilir.
Greft ekimi konusunda kişinin daha sağlıklı sonuçlar alabilmesi için tek seansta en fazla 5000 - 6000 arası ekim yapılması önerilir. Bu noktada 7000 greft saç ekimi tek bir seansta gerçekleşmeyebilir. Hastanın durumuna göre iki ayrı seansla ekim yapılması uygun görülebilir. Bunlar muayene sırasında netleşecektir.
Kullanılan tekniğe göre ve hastanın durumu dikkate alınarak saç ekimi süreleri değişkenlik gösterebilir. Bu noktada genel olarak 7000 greft saç ekimi için yaklaşık seans başına süre 7-8 saat arasıdır. Daha uzun ya da daha kısa sürdüğü durumlar da olabilir.
Bir greftin kaç saç teline karşılık geldiği kişinin saç tipine göre farklılık gösterecektir. Genel itibariyle bir greft 2-3 saç teline karşılık gelir. Bu noktada 7000 greftin 15000 - 20000 arası saç teline karşılık geldiğini söylemek mümkündür.
Greft sayısı yaşa, cinsiyete, genetiğe, herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığına ve diğer faktörlere göre kişilerde değişkenlik gösteren bir durumdur. Yine de yapılan araştırmalar bir insanda 40000 greftin olduğu yönünde görüş birliği içindedir.
Saç dökülmelerinin başlangıcı alın bölgesinden tepeye kadar gerçekleşir ve oradan devam ettiğinde tüm saç bölgesine yayılır. Genellikle saç ekimi başvuruları tepe bölgesi için yapılır. Bu noktada o bölge için gerekli olan greft sayısı 4000 - 5000 arasıdır.
Saç ekimi sonrasında fire verilmesi oldukça doğal bir durumdur. Ekilen greftlerin en fazla %10’u fire verebilir. Daha fazla fire vermesi durumunda elbette uzmana yeniden danışılıp durum araştırılmalıdır. Önemli olan kısım işlem sonrası olduğu için mutlaka ekim sonrası doktorun dediği noktalara dikkat edilerek bir süreç takip edilmelidir.
Saç ekimi için asıl sonucun görülmesi belirli bir zaman sonra gerçekleşir. İlk başta özellikle 3-4 hafta içinde ekim yapılan bölge tamamen dökülecektir. Ardından yeniden saçlar çıkmaya başlar fakat bu saçların fark edilmesi 3 - 4 ayı bulabilir. Dolayısıyla süreç içinde kalarak asıl sonucu görmek için beklemek gerekir.

Sonuç

7000 greft saç ekimi, kişilerin yoğun dökülmeler yaşadığında başvurduğu uygulamalardan biridir. Bu uygulamanın en iyi şekilde gerçekleşmesi için uzman bir ekip ve işlem için gerekli olan medikal altyapının eksiksiz bir şekilde sağlanmış olması gerekir. 

Kişiler bu işlemi yaptırmak istediklerinde öncelikle işleme uygun olup olmadıkları, eğer uygunlarsa kaç greftin ekilmesi gerektiği kararlaştırılır. Ardından uygulama gerçekleşir.

Uzman bir ekiple ve hijyenik bir ortamda gerçekleşmesi gereken bu operasyon için kurumumuz ciddi bir düzen takip ederek hastaları ağırlar. Onların ihtiyaç duyduğu desteği vererek en iyi şekilde hizmet almaları için ortam sağlar. Bu noktada tedavi öncesi ve sonrası çok önemlidir. 

Hastanın uzmanlar tarafından takibi gerçekleştirilerek tedavi başarısı incelenir. Onun en iyi şekilde sonuç alması sağlanır. 7000 greft saç ekimi uygulamasını saç ekimi uzmanı Mehmet Hanifi Kutlar ve ekibinden almak için bizlere iletişim adreslerimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Saç Ekimi Fiyatları;

Alanında uzman profesyonel ekiplerin maliyetleri,
Kullanılan malzemenin maliyetleri,
Çalışma uygulanan profesyonel sağlık kuruluşlarının maliyetleri,

ile doğru orantılı şekilde artmaktadır.

Ekibimiz, tüm bu maliyetler ışığında sizlere en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

Hemen fiyat almak için lütfen bizlere whatsapp adresimiz ve telefon üzerinden ulaşınız.

Telefon : +90 506 545 30 95

3000 Greft Saç Ekimi Nedir ?
Prev post
3000 Greft Saç Ekimi
03/10/2023
Tıraşsız Saç Ekimi Nedir ?
Next post
Tıraşsız Saç Ekimi
13/10/2023

Yorum Yaz